Van het uitkiezen van een bepaald model tot een autoverzekering afsluiten: bij het kopen van een auto komt best wat kijken. Ook het uitzoeken van gadgets staat bij veel autokopers op het to-do lijstje. Benieuwd welke gadgets ook jij het best in je nieuwe wagen kan laten plaatsen? Deze slimme snufjes zijn onmisbaar in elke auto!

Een achteruitrijcamera

Oeps, een paaltje over het hoofd gezien? Dat is vervelend, ook als je een goede autoverzekering hebt. Gelukkig zijn dit soort praktijken eenvoudig te voorkomen door een achteruitrijcamera te laten installeren. Hiermee kun je alles wat er zich achter je bevindt zien, zodat je probleemloos kan inparkeren en veilig weg kunt rijden. Goedkoop is het plaatsen van een achteruitrijcamera helaas niet, maar het kan wel duur schadeherstel voorkomen.

Een dashcam

Hoewel dashcams in eerste instantie vooral gebruikt werden om mooie ritten mee vast te leggen, hebben ze tegenwoordig een andere functie: het aanleveren van beeldmateriaal bij ongelukken en andere schades. Hiermee heb je bewijslast in handen en kun je aantonen dat je correct gehandeld hebt. Met een dashcam kun je dus veel discussies en gedoe voorkomen. Koop er wel één met een uitstekende camera en een goede videoresolutie: korrelige video of onduidelijke audio is nutteloos voor de verzekering en politie.

Bluetooth carkit

Zin om je eigen Spotify lijst op te zetten onderweg naar het werk of tijdens een roadtrip met vrienden? Met een bluetooth carkit verbind je eenvoudig je telefoon met de luidsprekers van je auto. Ook voor telefoongesprekken biedt zo’n carkit een uitkomst. Het inkomende gesprek is duidelijk hoorbaar en de geïntegreerde microfoon zorgt ervoor dat jouw stem zonder ruis te horen is.

Telefoonhouder en oplader in één

Er staat niet voor niets hoge boetes op het niet handsfree gebruiken van je telefoon in de auto. Je hoeft maar één seconde afgeleid te zijn om in vervelende situaties te raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een telefoonhouder in de auto. Bang dat je telefoon onderweg leeg raakt of dat je je kabel vergeet? Dan biedt een telefoonhouder en oplader in één een uitkomst. Sommige van deze houders zijn voorzien van een magneet. Je hoeft je telefoon er alleen maar tegenaan te leggen en hij blijft automatisch op zijn plaats.

GPS tracker voor je auto

Een GPS tracker geeft je de mogelijkheid om je auto live te volgen. Dit is niet alleen handig als je bent vergeten waar je auto geparkeerd staat, maar ook bij diefstal biedt een GPS tracker een uitkomst. Je kunt namelijk precies zien waar je auto zich bevindt. Veel autobezitters kiezen ervoor om een tracker in te laten bouwen, zodat dieven deze niet zomaar kunnen verwijderen of uitschakelen. Heb je niet zo’n groot budget? Plaats het apparaatje dan ergens uit het zicht in je auto.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen