Op een eerste afspraakje gaan kan een zenuwslopende ervaring zijn. Zal ze me leuk vinden? Wat moet ik zeggen? Wat moet ik niet zeggen? Het is genoeg om zelfs de meest zelfverzekerde man het koude zweet te doen uitbreken. Gelukkig zijn wij er om te helpen. We hebben enkele van de beste professionals van de dating academie bijeengebracht en hun mening gevraagd over de do’s en don’ts van eerste afspraakjes.

Van wat te dragen tot hoe te handelen, deze tips en trucs zullen je helpen een goede indruk te maken op je eerste avondje uit.

Kleed je om indruk te maken, maar ga niet te ver

Hoewel het belangrijk is om een goede eerste indruk te maken op je date, wil je niet overkomen als try-hard. Door het driedelige pak achterwege te laten in plaats van iets meer ontspannen, laat je zien dat je lekker in je vel zit. Plus, het zal een ding minder zijn voor haar om op te focussen. In plaats daarvan kan ze aandacht besteden aan je geweldige persoonlijkheid. En wie weet? Misschien is ze wel onder de indruk van je gevoel voor stijl.

Kies wel een plek die je kent, maar kies geen saaie plek

Een eerste afspraakje is niet het moment om dat nieuwe hippe restaurant of die bar te proberen die je al zo lang wilde uitproberen. Blijf bij een veilige plek – een plek waarvan je weet dat je er een leuke tijd zult hebben. Een happy hour bij je favoriete buurthuis is altijd een goede keuze.

Wel gespreksstarters klaar hebben, maar niet interviewen

Bereid je van tevoren voor door wat gespreksstarters te brainstormen waarmee je haar beter leert kennen. Maar vuur niet vraag na vraag af alsof je haar aan het ondervragen bent voor een sollicitatiegesprek – dat is gewoon smakeloos (en een beetje griezelig). Probeer in plaats daarvan deze gespreksstarters te gebruiken als een startpunt voor een meer natuurlijke discussie.

Wees jezelf

Jezelf zijn klinkt misschien als een vrij eenvoudig advies, maar het kan eigenlijk heel moeilijk zijn om te doen. We hebben immers allemaal een ander idee van wat het betekent om onszelf te zijn. En soms is de persoon die we denken te zijn heel anders dan de persoon die we werkelijk zijn. Dus hoe kun je ervoor zorgen dat je oprecht bent? De beste manier is de tijd nemen om jezelf te leren kennen. Breng tijd alleen door met dingen die je gelukkig maken, en besteed aandacht aan je gedachten en gevoelens.

Als je eenmaal een beter begrip hebt van wie je bent, zal het gemakkelijker zijn om eerlijk te zijn tegen jezelf – en tegen anderen. Maar onthoud, er is niets mis met een beetje vreemd zijn. In feite zou het juist datgene kunnen zijn wat jou bijzonder maakt.

Bied aan te betalen, maar sta er niet op te betalen

In deze tijd is er geen behoefte aan verouderde genderrollen als het gaat om wie moet betalen op een eerste afspraakje – splitsingen zijn volkomen acceptabel (en gewaardeerd). Maar als je er toch op staat om de rekening te betalen, maak er dan geen groot drama van – overhandig de serveerster rustig je kaartje en ga verder met de date.

Maak plezier, maar word niet te dronken

Een eerste afspraakje kan zenuwslopend zijn. Zullen jullie iets gemeen hebben? Wat als er ongemakkelijke stiltes vallen? Een manier om de spanning te verminderen is een drankje of twee. Alcohol kan helpen om je losser te maken en je meer open te stellen. Het is echter belangrijk om niet te dronken te worden. Slordig of onduidelijk praten maakt geen goede indruk.

Bovendien kun je iets zeggen waar je spijt van hebt of iets gênants doen dat je moeilijk kunt vergeten. Dus hoewel een beetje alcohol nuttig kan zijn, is het belangrijk om je verstand erbij te houden tijdens een eerste afspraakje. Je wilt immers een goede indruk maken, niet een dronken indruk.

Sluit de date af met een plan voor een volgende ontmoeting, maar kom niet te gretig over

Als je een leuke tijd had op je date, is het volkomen normaal om die persoon snel weer te willen zien. Je wilt echter niet overkomen als te gretig of wanhopig. De beste manier om dit te voorkomen is om de date te eindigen met een los plan om elkaar weer te zien. Je kunt bijvoorbeeld iets zeggen als: “Het was leuk je vanavond te ontmoeten. Ik zou je graag snel weer zien. Zullen we volgende week koffie gaan drinken?”

Door dit te doen, laat je zien dat je geïnteresseerd bent om haar weer te zien, maar je dwingt haar niet om zich meteen aan iets te binden. Dit geeft haar de kans om je te missen en je meer te waarderen. Plus, het zal jullie volgende date nog specialer maken.

Stuur haar achteraf wel een sms om haar te bedanken, maar overdrijf niet

Dus je had een geweldige eerste date – gefeliciteerd! Wat nu? Moet je een sms sturen om haar te bedanken voor de leuke tijd? Absoluut. Een snel berichtje om haar te laten weten dat je het leuk vond wordt altijd gewaardeerd (en laat zien dat je attent bent). Maar weersta de drang om te overdrijven met smiley’s of hartjesogen – bewaar die dingen voor als je echt aan het daten bent. Een simpel “Bedankt voor de leuke tijd, ik heb veel plezier gehad” is voldoende.

En als je je extra dankbaar voelt, geef dan een of twee complimentjes (maar ga niet te ver). Bedankt en complimenten zijn altijd welkom, maar te veel van beide kan wanhopig of plakkerig overkomen. Speel dus op veilig en houd het kort en krachtig.

Conclusie

Eerste afspraakjes kunnen ontmoedigend zijn, maar dat hoeft niet! Volg gewoon deze eenvoudige tips van de profs van de dating academie en je zult zeker een geweldige indruk maken op je eerste avond met haar. En wie weet? Als het goed gaat, is dit misschien niet de laatste keer dat we je hier zien…

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen